januari 01, 2016

Plastic tasjes verbod

PLASTIC TASJES VERBOD

VERBOD OP GRATIS PLASTIC TASSEN
Vanaf 1 januari 2016 is er een nieuwe wetgeving ingegaan waarbij het uitreiken van gratis plastic tassen niet meer is toegestaan. De achterliggende gedachte is om het zwerfvuil op straat en in zee te reduceren en verspilling van grondstoffen te voorkomen.

MINDEREN PLASTIC AFVAL
Volgens de statistieken gebruiken alle consumenten samen in Nederland zo’n 3 miljard plastic tasjes per jaar. Veel van deze plastic tassen belanden gelukkig in de prullenbak, helaas wordt het resterende gedeelde verspreid als zwerfafval. Om die reden heeft de Europese Unie alle lidstaten verplicht het gebruik van plastic tassen te minderen. Door een verbod in te stellen op gratis plastic tassen zou Nederland voldoen aan deze eis.

De rijksoverheid ziet hierbij ook een kans om het bewustzijn van de consument te vergroten. Door een verbod op gratis plastic tassen in te voeren zouden consumenten duurzamer gedrag moeten tonen, bijvoorbeeld door het hergebruiken van een tas.

VERGOEDING VOOR PLASTIC TAS
Het verbod op gratis plastic tassen zorgt ervoor dat klanten in de winkel geen plastic tas meekrijgt bij een aankoop van een product, tenzij deze onder de uitzondering vallen. De uitzonderingen zijn: beschermen van etenswaren, tegengaan van voedselverspilling en bij een gesealde plastic tas bij een taxfree winkel. Waneer een klant toch een plastic tas wilt, betalen ze daarvoor een klein bedrag. De winkeliers zijn vrij om zelf de prijs te bepalen. Vaak zijn de prijzen hiervoor rond de € 0,25.

ACEPACK OPLOSSING
Gelukkig heeft Acepack een uitstekende oplossing voor dit verbod. Het is duidelijk dat de consument duurzamer gedrag zal tonen door bijvoorbeeld het hergebruik van tassen. Acepack zet net een stapje verder met ecologische draagtassen. Deze ecologische tassen zijn uitermate geschikt voor u alledaagse behoeftes. Niet alleen de handigheid van deze tassen zijn belangrijk, maar ook het uiterlijk. Acepack biedt mogelijkheden om deze draagtassen aan te passen aan de hedendaagse trend. Samen met de milieuvriendelijke materialen en trendy uiterlijk hebben wij altijd de perfecte draagtas voor uw bedrijf. Met deze ecologische draagtassen van Acepack toont u uw betrokkenheid in de maatschappij en zorgt u voor een goed imago.

Kies voor een onze mogelijkheden op het gebied van ecologische draagtassen, eco draagtassen bij ACEPACK zijn er in verschillende duurzame materialen zoals:

Ecologische plastic draagtassen;
Ecologische papieren draagtassen;
Ecologische katoenen draagtassen;
Ecologische jute draagtassen.

U kunt contact opnemen en ons vragen naar de mogelijkheden. Door onze flexibiliteit en snelheid in levering zijn wij al 25 jaar een van de draagtassen leveranciers in Nederland. De combinatie in mogelijkheden en betaalbaarheid zorgt voor de successen die wij afgelopen jaren hebben geleverd.

TAGS:

0 reacties

Een reactie versturen